Konstfrämjandet Jämtland

2

Konstfrämjandet Jämtland

Aktuellt: November 2021

Nyheter

Det naturliga kontraktet — DISKRETA MONUMENT

Konstfrämjandet Jämtland bjuder in er till ett evenemang i mörkret inom ramarna för “Det naturliga kontraktet”. Genom projektet diskuterar vi vårt förhållande till landskapet genom nya platsspecifika, konstnärliga och naturvetenskapliga metoder.

 • Samling vid Cuba (fotbollsplan) Järpen
 • 8 december18.00
 • Läs mer
 • Frida Hållander och Åsa Norman är nya residenskonstnärer

  Stockholm Nu välkomnar vi konstnärerna Frida Hållander och Åsa Norman till vårt residensprogram på Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek!
  Textilkonstnären Åsa Norman och konsthantverkaren Frida Hållander kommer att dyka ner i Beklädnadsarbetareförbundets arkiv och residenset inleds i december.

  Läs mer
 • VÄVAREN

  Gävleborg Gaffel ateljéförening firar 20 år med stor konstfestival 20 konstnärer, öppna ateljéer, publikation, föreläsning

  Läs mer
 • Konst som omsorg – konstnärligt arbete i vårdens miljöer

  Stockholm Som en del av sitt residens på arbetarrörelsens arkiv och bibliotek har konstnären Ingela Johansson undersökt utställningsprojektet Konst som omsorg som initierades av Stockholms läns landsting i samarbete med Konstfrämjandet på sjuttiotalet. Nu presenteras delar av hennes arbete i utställningen Phantoms of the commons på Tensta konsthall.

  Läs mer
 • Välkommen Romska kulturföreningen E Romani Glinda, vår senaste medlem!

  Konstfrämjandet Konstfrämjandet presenterar stolt vår senaste medlem: den romska kulturföreningen É Romani Glinda, bildad 1998 och där även ett bokförlag ingår. Föreningens motor är författaren och förläggaren Fred Taikon. Förhoppningen är att inom kort kunna inleda samarbetsprojekt med bildkonst eller med historiskt material.

  Läs mer
 • Utställning: Elin Maria Johansson

  Bergslagen Elin Maria Johanssons arbeten har de senaste åren rört sig runt frågeställningar om flocken eller svärmen och det kollektiva medvetandet, med ett perspektiv utifrån naturens allra minsta organismer till solsystemets inneboende kommunikation.

  Läs mer
 • Hemmaresidens 2021.

  Västerbotten

  Läs mer