Konstfrämjandet Jämtland

2

Konstfrämjandet Jämtland

Markens tid — en myrcykel

Var med och delta i initieringen av en återkommande myrcykel. Under första delen inviger vi den struktur som kommer återfinnas vid myren under hela projektet.

Myren uppmärksammar oss på tid; tiden det tar att ta sig över den, att befinna sig på den, men också den som finns i själva marken i och med årstidernas skiftande. Från stenhård tjäle till tämjbar mjukhet.

 

Med sin inneboende seghet, mot varje försök till effektivisering, blir myren också en slags motståndsrörelse mot den konstanta aktiviteten som pågår annars. Myren har en tydlig cykel, något som människor genom historien fått anpassa sig till. Olika former av arbete och andra aktiviteter är därför nödvändigt förlagda till olika årstider.

 

Allt följer myrens cykel.

 

 

Begränsat antal platser, föranmälan krävs. Anmälan sker till Ola Fransson 0705305433. Vi möts vid Naturum Vålådalen kl. 11.00 för att sedan vandra vidare till den myr som är platsen för vår undersökning.

 

Markens tid: en myrcykel presenteras av Konstfrämjandet Jämtland i samarbete med Naturum Vålådalen. Med stöd av Länskulturen.