Det naturliga kontraktet — Ottsjön

Konstfrämjandet Jämtland bjuder in er till ett möte på Ottsjön, som en del av vårt projekt ”Det naturliga kontraktet”. Projektet riktar sig till att omformulera vårt förhållande till landskapet genom nya platsspecifika konstnärliga och naturvetenskapliga metoder.

Utifrån ett mobilt arkiv presenterar vi Sjöregleringstriden om Ottsjön och sammanför den med annat material skapat av konstnärer och naturvetare. Vi kommer också att fortsätta diskussionen om hur en sjö hävda sina egna rättigheter när olika intressen vill använda den på olika sätt?

Kom och diskutera detta med oss!

Botanisera i arkivet och få samtidigt

en större inblick i vår verksamhet.

Konstfrämjandet Jämtland har under tre års tid (2018-2020) skapat ett arkiv tillsammans med konstnärer och naturvetare. Alla har utgått från specifika platser i landskapet i väst-jämtland och i samarbete utvecklat konstverk och metoder i relation till platsen. Nya perspektiv att förhålla sig till ”naturen” i ett försök att ge landskapet ett eget perspektiv. Vår vision har varit att stärka ”naturens” rättigheter och att genom nya konstnärliga perspektiv erbjuda ett skydd som går bortom det mänskliga synsättet (t.ex. naturreservat och nationalpark), och istället tänka i termer av det juridiska skydd som omger en mänsklig individ.

Visa alla