En myrcykel III — de döda kommer från karelen + kvällssamtal

Var med och delta i tredje delen av "Markens tid - En myrcykel" en återkommande undersökning av markens inneboende tid som nu har kommit att möta sommarens slippriga våtmark.
Senare på kvällen kommer även Gideonsson Londré samtala och presentera projektet.

Myren rymmer tid i olika lager av växtlighet lagda på varandra som olika tidsepoker; som geologiska strator, fast mjuka. Som täcken lagda på varandra flytandes på grundvattnet som ständigt håller dem fuktiga. Ett svårt landskap att vara på.

Med sin inneboende seghet, mot varje försök till effektivisering, blir myren också en slags motståndsrörelse mot den konstanta aktiviteten som pågår annars. Myren har en tydlig cykel, något som människor genom historien fått anpassa sig till. Olika former av arbete och andra aktiviteter är därför nödvändigt förlagda till olika årstider.

Allt följer myrens cykel.

Denna vandring kommer också att rymma utdrag från De döda kommer från Karelen av Jerker Sagfors.

Begränsat antal platser, föranmälan krävs. Anmälan sker till Ola Fransson 0705305433. Vi möts vid Naturum Vålådalen kl. 11.00 för att sedan vandra vidare till Gunders Mosse som är platsen för vår undersökning. 19.30 börjar ett samtal och presentation om projektet på Naturum Vålådalen.

Markens tid: en myrcykel presenteras av Konstfrämjandet Jämtland i samarbete med Naturum Vålådalen. Med stöd av Länskulturen.

Visa alla